La biblioteca presenta una programació per a la Jornada de Portes Obertes basada en la il·lustració
Es realitzaran activitats per a totes les edats el 21 d’abril durant tot el dia

La Pobla de Farnals celebrarà el Dia del Llibre el 21 d’abril amb multitud d’activitats per a totes les edats que tenen com a finalitat el foment de la lectura. En esta edició, la jornada porta el títol de “Del llibre i la il·lustració” i se centra en el paper que juga la imatge en les publicacions.

 

A les 12.15 hores, es realitzarà el contacontes-taller “Com escrivim i dibuixem llibres il·lustrats”, esdeveniment dirigit a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys que comptarà amb la presència del reconegut dibuixant valencià Paco Giménez i l’escriptor i Ambaixador de la Lectura 2018 Carles Cano. El darrer càrrec es va crear l’any passat a partir del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021 i la funció de l’Ambaixador és la de fomentar els hàbits lectors a la nostra comunitat. Durant l’acció, estes dos importants figures mostraran en què consistix el seu treball amb una exhibició d’il·lustració en viu.

 

Elisa Matallín, desenvolupadora de tallers d’il·lustració a l’IVAM, visitarà la biblioteca a les 18 hores per a presentar l’activitat adreçada a xiquets i xiquetes “Donde viven los cuentos: arte aplicado a la literatura y viceversa”. La convidada farà un recorregut cronològic pels diferents estils artístics a través de 12 àlbums il·lustrats per a mostrar com l’art es pot aplicar a la literatura. Les persones participants també elaboraran un gravat d’estil barroc.

 

Per als adults, s’ha organitzat la taula redona “La il·lustració com a eina pedagògica”, que comptarà amb la presència de dos importants figures del món del llibre i la il·lustració. La primera d’elles és Matilde Portalés, popular dibuixant, Doctora en Belles Arts i Gestió del Disseny per la Universitat Politècnica de València i professora de la Facultat de Magisteri a la Universitat de València; la segona, Arianna Squilloni, és editora de l’editorial “A Buen Paso”, especialitzada en llibres il·lustrats per a infants.

 

Al llarg de la jornada, es realitzaran tres edicions d’una iniciativa anomenada “Experiments i jocs de lletres i imatges”, desenvolupada pels membres de la biblioteca. Amb esta acció, dirigida principalment a xiquets i xiquetes però també als seus pares i mares, es pretén ensenyar de diferents maneres molt originals i divertides a llegir les imatges dels llibres i a fomentar la creativitat, demostrant que no és necessari ser un gran artista per a fer art.

 

Durant tot el dia, la biblioteca acollirà l’exposició “Il·lustració còmic i compromís social”, organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana. També es mostraran els àlbums il·lustrats, un tipus d’obra literària en la qual les imatges no només acompanyen el text sinó que són indispensables per entendre l’argument, elaborats per l’alumnat de primària del CEIP Cervantes. Estos treballs es varen crear a través d’uns tallers durant els quals cada curs va confeccionar una d’estes peces basant-se en un conte clàssic i utilitzant només figures geomètriques. Els joves amants de la lírica podran, a més, recitar poemes, tant escrits per ells com per altres autors, durant la Jam Infantil de Poesia, la qual tindrà lloc a les 13 hores.

 

A la nit, hi haurà un sopar de germanor i la jornada de portes obertes conclourà amb la representació de l’obra de teatre “En la lengua floja”, a càrrec de la companyia PAI-ZARAGOZA. Després d’haver treballat sobre aspectes visuals durant tota la jornada, amb este espectacle es pretén convidar al públic a reflexionar sobre si l’expressió “una imatge val més que mil paraules” és tan certa com tradicionalment s’ha pensat. Potser, quan es tanque el teló, l’audiència haja adquirit una idea distinta en este sentit a la qual tenien al començament de la funció. Alhora, es projectarà la pel·lícula “El Principito”, basada en l’obra de Saint-Exupéry i que enguany celebra el seu 75 aniversari, perquè els menuts estiguen entretinguts mentre les persones adultes disfruten del teatre.

16/04/2018

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31