Voluntariat pel Valencià: Parla'm en Valencià
Un projecte de participació lingüística per a persones que volen llançar-se a parlar en valencià.

El programa de Voluntariat pel Valencià: Parla’m en Valencià  és un projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià.

 

Són moltes les persones que desitgen utilitzar el valencià per comunicar-se i necessiten situacions reals de la vida per fer-ho. També les persones que aprenen valencià a les aules necessiten completar l'aprenentatge de la llengua oral. Voluntariat pel Valencià pot ajudar-los a superar la possible inseguretat que provoca l'ús d'una nova llengua. És una manera de facilitar este contacte personal entre un parlant de valencià (que no ha de tindre necessàriament un especial coneixement de la llengua ni ser mestre, només tindre ganes d’ajudar a altres persones a gaudir del fet d’aprendre a parlar valencià) i una persona disposada a reforçar l'aprenentatge previ.

 

Esta iniciativa, a més de facilitar un interlocutor per poder conversar en valencià, vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser llengua d'acollida.

 

A la Pobla de Farnals este projecte es gestiona des de l’Escola d’Adults. Si vols apuntar-te només has d’emplenar la fitxa que podràs trobar allà, a la Biblioteca, a la Casa de la Cultura o a la pàgina web de l’Ajuntament, i dur-la a qualsevol dels punts esmentats. Se t’assignarà una parella lingüística compatible amb els teus horaris i els teus interessos. Durant 10 setmanes es trobareu un mínim d’una hora a la setmana, on i quan vosaltres acordeu.

 

L’Ajuntament de la Pobla de Farnals, a través de la regidoria d’Educació, proposarà diverses activitats culturals, lúdiques i gastronòmiques al llarg de l’any per tal d’afavorir el coneixement de la llengua en contextos diversos. Estes activitats seran subvencionades total o parcialment pel Consistori i tindran un caràcter totalment voluntari.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30