PIAM

Sempre s’ha dit que per a criar a un xiquet és necessària una tribu. Més enllà de la família, font de socialització primera, hi ha tot un món que va educant, modelant i influint els infants en el seu desenvolupament. Aquest Pla d’Infància i Adolescència naix de la profunda convicció que l’educació ha de tindre una perspectiva comunitària i que el municipi, en el seu conjunt, és eixa tribu educadora.

 

La Convenció sobre els Drets de l’Infant aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 1989 ens marca el camí que hem de seguir per garantir que els infants del nostre municipi tinguen les condicions òptimes per desenvolupar-se com a persones i ciutadans. Basant-nos en aquests drets s’ha fet tot un treball de diagnòstic de la situació de la infància al municipi, la memòria de totes les accions adreçades al seu col·lectiu durant l’any 2017 i, finalment, la redacció del Pla.

 

El procés d’elaboració d’aquests documents, encara que plantejat en principi de manera seqüencial, ha resultat ser un camí ple d’interaccions, marrades, parades tècniques i tornada sobre les nostres passes. Considerem que açò, lluny de ser un defecte, és la prova evident que qualsevol treball que pretenga plasmar la realitat ha de ser, per força, flexible i permeable a aquesta mateixa realitat complexa i polièdrica.

 

Per tal de fer-ho, hem demanat l’ajuda de moltes persones: treballadors de totes les àrees de l’ajuntament, professors, pares i mares, membres d’entitats cíviques, culturals i esportives... A ells només puc agrair-los la seua disponibilitat i les seues aportacions. També cal fer una menció especial dels xiquets i xiquetes del nostre consell d’infància, el CIAM, que han dut les nostres paraules als seus companys i ens n’han tornat un munt d’idees que de segur reconeixeran en aquests fulls.

 

Este Pla pretén ser un document viu, que es vaja modificant a mesura que passe el temps per tal de adaptar-lo a la nostra realitat i per això contempla mesures de seguiment i avaluació obertes a la ciutadania a través de la Mesa de Seguiment del PIAM. Esperem que complisca el seu objectiu i que permeta que els infants i adolescents del nostre poble gaudeixen d’una infantessa rica, amb tots els seus drets garantits. 

 

Document per a descarregar del Pla d'Infància i Adolescència Municipal 2018-2021.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31