Gestió de residus

TIPUS DE CONTENIDORS I PUNTS DE RECOLLIDA:

El contenidor marró per als residus orgànics i resta

Les substàncies d'origen vegetal i/o animal són susceptibles de degradar-se biològicament, transformant-se en compost i en biogàs mentre que la fracció reste o rebuig, que no pot ser reciclada, es porta a abocador o és incinerada.

 

PUNTS DE RECOLLIDA: 199 contenidors específics repartits en els carrers del municipi.

 

CONSELL: Diposita la brossa en borses tancades i sense líquids. Desfés-te dels líquids pel desguàs (excepte de l'oli) i intenta xopar les restes de menjar abans de tirar-los a la brossa. Tanca i lliga bé les borses de brossa.

 

QUÈ POT DIPOSITAR-SE EN EL CONTENIDOR MARRÓ?

 

Restes de carn, peix, pa, fruita, verdura, marisc i fruita seca, peles d'ou, taps de suro, borses d'infusió, pòsit del cafè, paper de cuina i tovallons tacats d'oli, restes de jardineria, burilles, comprimides, bolquers, cotó, pèl, bolígrafs i llapis usats o excrements d'animals.

 

El contenidor groc per als envasos de plàstic, brics i llandes

 

Els envasos es porten a les plantes de selecció, on se separen els diferents materials mitjançant la combinació de tècniques òptiques, mecàniques i manuals. Els diversos materials seleccionats són compactats i embalats per a traslladar-los als centres de reciclatge.

 

S'aconsegueix reduir el consum de petroli, estalviar energia, evitar la contaminació de l'aire i reduir la quantitat de residus que es porten a abocador.

 

PUNTS DE RECOLLIDA: 153 contenidors específics repartits en els carrers del municipi.

 

CONSELL: Plega els bricks i aixafa les botelles.

 

QUÈ POT DIPOSITAR-SE EN EL CONTENIDOR GROC?

 

Garrafes i botelles d'aigua i refrescs, botelles d'oli, suavitzants i detergents, llandes de refrescs i conserves, tetrabriks, bosses de plàstic, taps de pots i botelles, envasos de iogurts, safates de suro i, en general, tots els envasos de plàstic d'ús domèstic.

 

QUÈ NO HA DE DIPOSITAR-SE EN EL CONTENDOR GROC?

Aerosols, pots metàl·lics de pintures o productes químics, pneumàtics, petits electrodomèstics, porexpan, productes d'informàtica i, en general, qualsevol objecte de plàstic que no siga envàs (joguets, cadires, persianes, tests o figures).

 

El contenidor blau per a paper i cartó

El paper i el cartó es porten a les plantes de reciclatge, on es converteixen en grans bales de paper triturado. Aquestes bales es posen en remull per a obtenir pasta de paper, que es cola per a filtrar els seus materials fèrrics. La pasta resultant s'asseca, es planxa i es fan bobines, que es distribueixen en les fàbriques papereres per a tenir una nova vida útil.

 

El reciclatge de paper i cartó redueix el consum d'aigua i energia, evita la tala d'arbres i redueix la quantitat de residus destinats a abocador.

 

PUNTS DE RECOLLIDA: 46 contenidors específics repartits en els carrers del municipi.

 

CONSELLS: Aplana les caixes de cartó i lleva els clips, les grapes i les espirals.

 

QUÈ POT DIPOSITAR-SE EN ELS CONTENIDORS BLAUS?

Diaris, revistes, caixes de cartó, paper d'embolicar regals, fullets publicitaris, folis o envasos de paper.

 

QUÈ NO HA DE DIPOSITAR-SE EN ELS CONTENIDORS BLAUS?

Tovallons o paper de cuina usats, papers i cartons bruts (com a caixes de pizza amb greix), papers de cel·lofana, bolquers de cel·lulosa o bosses de plàstic.

 

El contenidor verd per al vidre

El vidre arreplegat es porta a la planta de reciclatge, on es neteja, s'extrauen els materials fèrrics amb uns imants i es tritura fins a convertir-ho en pols (vidre seleccionat, net i mòlt), la qual cosa permet fabricar envasos de vidre exactament iguals que els originals per a fer botelles, pots o bombetes.

 

El reciclatge del vidre permet aprofitar tot el material, la qual cosa redueix la necessitat de nous materials i la quantitat de residus destinats a abocador.

 

PUNTS DE RECOLLIDA: Contenidors específics repartits en els carrers del municipi.

 

CONSELL: Lleva els taps i les tapes. Evita fer excessiu soroll quan diposites els envasos en el contenidor.

 

QUÈ POT DIPOSITAR-SE EN ELS CONTENIDORS DE VIDRE?

Botelles de vidre (vi, cava, refrescs,...), tarros de vidre (conserves, melmelades,...), així com qualsevol recipient de vidre.

 

QUÈ NO POT DIPOSITAR-SE EN ELS CONTENIDORS DE VIDRE?

Taps de botelles, tapes de pots, fluorescents, ceràmica, pots buits de medicaments, espills i cristalls de portes o finestres.

 

Piles

Les piles, igual que altres productes elèctrics similars (bateries o els acumuladors), contenen metalls i substàncies químiques tòxiques com el mercuri, el cadmi o el plom són perillosos per a la salut i el medi ambient si no es tracten de forma adequada.

 

A través del reciclatge es reintroducen en el cicle productiu matèries primeres cada vegada més escasses i de més valor, s'estalvien recursos naturals i energètics i es minimitzen els potencials impactes sobre el medi ambient.

 

PUNTS DE RECOLLIDA: 6 contenidors específics situats en els carrers del municipi (MUPIS) i edificis municipals (ajuntament, casa de la cultura i biblioteca).

CONSULTAR PLÀNOL

 

QUÈ POT DIPOSITAR-SE EN ELS CONTENIDORS DE PILES?

Piles normals i piles de botó.

 

QUÈ NO HA DE DIPOSITAR-SE EN ELS CONTENIDORS DE PILES?

Materials elèctrics diferents a les piles.

 

Roba i residus tèxtils

Després de la seua classificació, més del 60% de la roba és adequada per a la seua reutilització i la resta pot reciclar-se per a fabricar retales o draps, reduint la quantitat de residus destinats a abocador.

 

Els beneficis de reciclar tèxtils són la disminució del consum d'energia a l'hora d'obtenir noves teles, la reducció del volum de residus destinats a abocador i l'estalvi en cost i matèries primeres d'origen.

 

PUNTS DE RECOLLIDA:

  • 6 contenidors específics situats en els carrers del municipi.

 

  • AIGUA PURA ONG

C/ Els escoles nº2, C/ Rufes nº5

46139 LA POBLA DE FARNALS

 

Telèfon: 96 144 28 18

web: www.aguapuraong.org

facebook: https://es-es.facebook.com/asociacionaguapura

 

CONSULTAR PLÀNOL

 

QUÈ POT DIPOSITAR-SE EN ELS CONTENIDORS DE ROBA?

Qualsevol producte tèxtil en bon estat: roba de vestir, roba de llar (llençols, tovalloles), sabates, bosses i altres complements. No ha de dipositar-se roba bruta.

 

Oli vegetal

La recollida d'oli vegetal evita que aquest residu siga abocat a la xarxa de clavegueram, perllongant la vida útil de col·lectors i depuradora i reduint els costos econòmics associats a la seua explotació. A partir d'ell s'obté biodiesel (combustible alternatiu al gasoil), disminuint la dependència del petroli i reduint les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

 

En cas d'incidència o que el contenidor s'haja omplert abans del previst pot cridar-se al telèfon d'avisos 658 938 852.

 

PUNTS DE RECOLLIDA: 10 contenidors específics situats en els carrers del municipi.

CONSULTAR PLÀNOL

 

CONSELL: L'oli vegetal usat ha de dipositar-se en una botella de plàstic tancada, la qual cosa evitarà l'existència d'olors per possible trencament dels recipients dipositats.

 

QUÈ POT DIPOSITAR-SE EN ELS CONTENIDORS D'OLI?

Oli vegetal usat en botelles.

 

QUÈ NO HA DE DIPOSITAR-SE EN ELS CONTENIDORS D'OLI?

Oli de motor o un altre tipus d'oli diferent a l'oli vegetal.

 

Mobles i estris domèstics

Calendario recogida

El reciclatge de mobles permet la seua reutilització i redueix la quantitat de residus que es porten a abocador.

 

RECOLLIDA: Per a facilitar la correcta recollida de residus domèstics voluminosos han de dipositar-se al costat dels contenidors de residus la nit dels dilluns.

 

QUINS OBJECTES S'ARREPLEGUEN?

Sofàs, portes, mobles, cadires, caixes i llistons de fusta, persianes o joguets trencats.

 

QUINS OBJECTES NO S'ARREPLEGUEN?

Enderrocs, sanitaris o objectes similars procedents d'obres en les nostres habitatge. És important que les neveres, frigorífics o aparells d'aire condicionat amb components de CFC siguen traslladats a l'ecoparque ja que el CFC (clorofluorocarbono) és un element molt perjudicial per a la capa d'ozó.

Veure calendari en PDF

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30