CIUTAT CAI

SEGELL CIUTAT AMIGA DE LA INFÀNCIA

Una Ciutat Amiga de la Infància és qualsevol ciutat, poble, comunitat o sistema de Govern Local compromés amb el compliment dels drets de les xiquetes, els xiquets i els adolescents d'acord a la Convenció sobre els Drets de la Infància (CDI).

 

Té com a pilars fonamentals el disseny de polítiques públiques eficaces que es basen en la Convenció, la promoció de la participació infantil i adolescent i l'impuls d'aliances entre tots els actors relacionats amb la infància a nivell municipal. D’aquesta manera es contribuiex al disseny i implementació de polítiques públiques eficaces per a millorar el benestar dels xiquets i les xiquetes, defensant els seus drets, fomentant la seua participació i fent de les ciutats entorns més habitables, especialment per als  i les més joves.

 

Cada dos anys, UNICEF Comité Español reconeix públicament amb el Segell de Ciutat Amiga de la Infància a aquells municipis que han apostat pels drets dels infants complint amb els principis de la Convenció. El Segell de Ciutat Amiga de la Infància, que es convoca cada dos anys per a un període de quatre, s'atorga després d'un procés de diagnòstic i anàlisi que finalitza amb l'acreditació per part d'UNICEF Comité Español.

 

El municipi de La Pobla de Farnals s’ha presentat a la VIIIConvocatòria Reconeixement de Ciutats Amigues de la Infància Unicef Comité Español, convocatòria 2017-2018, per a l’obtenció del Segell de Ciutat Amiga de la Infància. L’obtenció d’aquest Segell implica liderar el procés d’aplicació de la Convenció sobre els Drets de les xiquetes i xiquets en l’àmbit del Govern Local, garantint així la presència de la infància en la política local i promovent polítiques a favor de les xiquetes, els xiquets i els adolescents.

 

Participar de la iniciativa ens ha permés generar aliances amb els diferents agents socials del municipi així com entre les diferents àrees d’intervenció municipal elaborant tres documents marc per a la comesa: la Memòria d’Activitats 2017 ens ha ajudat a visualitzar la intervenció des dels diferents àmbits amb el col·lectiu de menors del municipi; l’Informe de la Situació de La Pobla de Farnals analitza la realitat del municipi envers la infància; i el Pla d’Infància i Adolescència Municipal, fruit del treball transversal de totes les àrees de l’Ajuntament i de la participació de tots els agents socials del municipi –incloses les xiquetes, els xiquets i els adolescents–, és l'instrument que ens ha d'ajudar a ordenar i definir les actuacions municipals en matèria d'infància i adolescència en una estratègia conjunta d'actuació.

 

Per més informació:

http://ciudadesamigas.org/municipio-amigo-infancia/sello-cai/

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31