CIAM

El Consell d’Infància i Adolescència Municipal (CIAM), és un òrgan de participació infantil que troba la seua fonamentació en la Convenció sobre els Drets de la Infància aprovada per les Nacions Unides l’any 1989  i en les iniciatives constitucionals i autonòmiques reguladores dels Drets de la Infància. 

 

Tanmateix, es defineix com un òrgan estable i amb voluntat de continuïtat on els xiquets i les xiquetes tenen l’oportunitat d’exercicir el seu dret a la participació, aportant la seua opinió sobre aspectes relacionats amb la millora delseu poble. És una oportunitat per posar en pràctica el joc democràtic,conéixer el funcionament de l’Ajuntament, exercir el rol de representant, augmentar les competències a l’hora de pensar i argumentar, desenvolupant l’esperit crític i assolint responsabilitat amb els afers col·lectius, així com capacitat de compromís.

Té com a finalitat aconseguir que els i les menors visquen al seu municipi sent-ne part activa, desenvolupant la seua capacitat crítica i fent-se escoltar.

 

El Consell d’Infància i Adolescència Municipal pot treballar qualsevol temàtica de qualsevol àmbit que els xiquets, xiquetes i adolescents del municipi consideren importants per al seu benestar i el del seu entorn; pot tractar sobre tots els temes que els preocupen.

 

Poden participar de la Comissió de treball del CIAM els xiquets i xiquetes del CEIP Cervantes que cursen 5é i 6é de primària i adolescents de l’IES Guillem d’Alcalà que cursen 1r, 2n i 3r de secundària, així com representants de cadascuna de les associacions del municipi amb representació infantil.

 

Les sessions de la comissió de treball es realitzen a la Casa de la Cultura el tercer divendres de cada mes, de 16 a 18 hores, coincidint amb el calendari escolar.

 

Per a més informació:

 

Festa infància i adolescència
Presentació pública del Consell d'Infància i Adolescència Municipall
Reunió setembre

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31